loading 0%
BERGAMA-ESKİ FOÇA YENİ FOÇA TURU
₺1000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

BANDIRMA BERGAMA FOÇA

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

HAREKET SAATİ ve YERİ:  

04:30’da Erdek Migros Önü

05:00’da Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

05:45 Susurluk (Yol Güzergahında)

06:30 Balıkesir (Yol Güzergahında)

  Yaklaşık 3 saat sürecek olan yolcuğumuzun ardından Helenistik çağın en ünlü heykeltıraşlık ve ayrıca Roma döneminin en büyük gladyatör okullarından birine ev sahipliği yapmış olan Bergama’ya varacağız. Önce Bergama ovasının üzerinde yükselerek kentin üst yerleşimi olan Akropol'e ulaşacağız ve burada Roma öncesi döneme ait saray ve su sarnıçları gibi Helenistik kalıntıların yanı sıra kentin tepesine bir taç gibi yerleştirilmiş olan Traian tapınağını, mühendislik şaheseri alt dehlizlerini, bütün Bergama ovasına hakim manzarasını doya doya içimize çekeceğiz. Akropol’de henüz keşfimiz bitmedi. Antik dünyanın İskenderiye’den sonraki ikinci büyük kütüphanesi olduğu söylenen dev kompleks burada. Kütüphanenin hazin sonunu öğrendiğimizde hüzünleneceğiz. Adının kökeninin Bergama’dan geldiği ve ilk kez bu kentte keşfedildiği söylenen parşömenin hikayesini kütüphanenin duvarlarının gölgesinde rehberimizden dinleyeceğiz. Antik dünyanın en dik tiyatrolarından biri olan Bergama tiyatrosunun oturma sıralarından alt terasa indiğimizde bizi antik dünyanın en ünlü yapılarından biri bekliyor olacak.

  Bergama antik kenti gezimizin ardından Antik Çağ’da İyonya’nın en önemli yerleşimlerinden biri olan; taş evlerle süslü sokakları, mavi bayraklı koyu, balıkçı tekneleri ile süslü renkli limanı ve eşsiz günbatımları hayran kalacağınız Foça bizleri bekliyor . Foça’yı Eski Foça ve Yeni Foça olarak iki bölüm şeklinde düşünebiliriz.

        Rehberimiz eşliğinde eski  Foça ve yani Foça  hakkında bilgi alırken fotoğraf kareleri  ile  anılarımızı ölümsüzleştirip keyifle geçirdiğimiz günün ardından Bandırma ‘ya dönüş için yola çıkıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

Ulaşım

 Rehberlik Hizmeti

Harici Hizmetler

Müze ve Ören yerleri girişi

Kişisel harcamalar

 Gün boyu alınan yemekler 

 

 

 

 

 NOT:

·     * Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

 

·       *  Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.