loading 0%
Uçakla Butik ANTAKYA ve GAZİANTEP (Lezzet &Kültür Turu)(2 Gece – 3 Gün)
₺0

Tur Güzergah

ADANA –SABANCI CAMİİ-TAŞ KÖPRÜ-HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ-ST.PİERRE KİL- SAMANDAĞ-VAKIFLI KÖYÜ-HIDIRLIK KÖYÜ-ST.SİMON MANASTIRI-TİTUS TÜNELİ- GAZİANTEP-ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ-ELMACI PAZARI-SEDEFÇİLER ÇARŞISI-MSN

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

  HAREKET  YERİ:    (UÇUŞ SAATLERİNE GÖRE REVİZE EDİLECEKTİR.)

Erdek Migros Önü
Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı
Karacabey (Yol Güzergahında)
Bursa (Yol Güzergahında) 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından  Adana’ya uçuyoruz. İnişte toplanıp aracımıza yerleşip, uygun bir yerde kahvaltımızı (ekstra) yaptıktan sonra, Türkiye` nin en büyük camii olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ’ ni ve şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ` yü panoramik olarak gördükten sonra, , SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. BELEN GEÇİDİ’ nden Büyük İskender’ in kurmuş olduğu 63 şehirden biri olan İSKENDERUN’ u panoramik olarak görüyoruz ve rehberimizin bilgilendirmeleriyle ÇAN- EZAN - HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent ANTAKYA' ya ulaşıyoruz. Antakya yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra, gezimize başlıyoruz. ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ) Nehrini gözlemleyerek, eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Daha sonra, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ ni görüp, 4* GRAND BOĞAZİÇİ veya 4* ANEMON OTEL geçiyoruz. Akşam yemeği yine yöresel yemeklerden. Konaklama otelimizde. 

KAHVALTI: ADANA (EXTRA) (REHBERİMİZ TAVSİYESİ İLE )

ÖĞLE YEMEĞİ : ANTAKYA (EXTRA) (REHBERİMİZ TAVSİYESİ İLE )

AKŞAM YEMEĞİ:TUR ÜCRETİNE DAHİL OLUP OTELDE ALINACAKTIR.

KONAKLAMA: 4* OTEL

2. Gün
2.GÜN

 

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından HATAY’ ın SAMANDAĞ sayfiye yöresine bağlı, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olma özelliğine sahip VAKIFLI KÖYÜ’ ne hareket ediyoruz. Vakıflı köyüne girdiğimizde, Ermeni taş ustalarının elinden çıkmış, mimarisinin hemen farklılığını hissettirdiği evler dikkatimizi çekiyor. Evler doğa ile bir bütünlük oluşturmuş. Çok etkileyici bu doğal güzellikler içerisinde gezimizi gerçekleştiriyoruz. Organik tarımı, köyün diğer bir özelliği..Köyde aynı zamanda, reçeller ve likörlerden alışveriş yapma şansına sahip olacaksınız. Ardından, HIDIRLIK KÖYÜ’ ne hareket ediyoruz. Burada, H.Z. Musa'nın asasının yeşerip bir çınar ağacına dönüştüğü asırlık çınar ağacının 1.5 dönümlük gölgesinde çay molası veriyoruz. Turumuzun devamında, Samandağ’da ve denize çok yakın bir konumda olan HZ. HIZIR TÜRBESİ’ ni ziyaret ederek, Asi Nehri’ nin denize döküldüğü yer olan Çevlik sahilinin etkileyici ve göz alıcı görüntüsünü görerek, öğle yemeğimizi deniz ürünlerinden alıyoruz. Ardından UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen VESPASIANUS-TİTUS TÜNELİ’ ni, kayaya işlenmiş mezar odalarından en devasa olanını, BEŞİKLİ MAĞARA’ yı görüyoruz. Ardından, Hıristiyan dünyasının her yanından gelenlerin ziyaret ettikleri ST. SİMON MANASTIRI’ na hareket ediyoruz. Kendini dünya zevklerinden arındırıp, tanrıya adayan Stilit tarikatının kurucusu St. Simon Stilit Manastırını ziyaret ediyoruz. Deniz seviyesinden 479 metre yüksekte bir tepe üzerine kurulmuş bu manastırdan izleyeceğimiz o muhteşem gün batımı ile bugünkü programımızı sonlandırıp, Defne’nin gözyaşları şeklinde anılan, HARBİYE ŞELALELERİ’ nde ruhumuzu dinlendiriyor ve GAZİANTEP'e hareket ediyoruz.Akşam yemeği ve konaklama Gaziantep otelimizde. 

KAHVALTITUR ÜCRETİNE DAHİL OLUP OTELDE ALINACAKTIR.

ÖĞLE YEMEĞİ : (EXTRA) (REHBERİMİZ TAVSİYESİ İLE )

AKŞAM YEMEĞİ:TUR ÜCRETİNE DAHİL OLUP OTELDE ALINACAKTIR.

 

KONAKLAMA: GAZİANTEP OTELİMİZDE 4* OTEL

3. Gün
3.GÜN

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE` yi ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Burada, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ` ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra, dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak için serbest zamanla birlikte baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. Serbest zaman sonrasında ELMACI PAZARI, BAKIRCILAR ve SEDEFÇİLER çarşılarını gezilerimizi yapıp serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında BEY MAHALLESİ’ni görüp, 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Melengiç Kahvelerimizi içiyoruz. Akşam uçak saatimize kadar, UNESCO tarafından da onaylanan dünyanın en önemli mutfak kültürlerinden birine sahip MSM MUTFAK SANATLARI MERKEZİ’nde ekstra, tekrar en leziz yöresel yemeklerden yeme şansına sahip olacağız. Lezzet, kültür turumuzu keyifle sonlandırıp, . GAZİANTEP Havalimanı’ na doğru yola çıkıyoruz. Dönüş uçağımız ile İstanbul’ gidiyoruz, ardından Bandırma’ya ulaşıyoruz.

KAHVALTITUR ÜCRETİNE DAHİL OLUP OTELDE ALINACAKTIR.

ÖĞLE YEMEĞİ : (EXTRA) (REHBERİMİZ TAVSİYESİ İLE )

AKŞAM YEMEĞİ:(EXTRA) (REHBERİMİZ TAVSİYESİ İLE )

 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler


*Uçak Bileti Gidiş+Dönüş
* Uçak Sonrası Ulaşım ve Şehir Turları
* Çevre Gezileri ve İkramlar
* Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
* 4* Otel’ de 2 Gece Y.P. Konaklama
* Zorunlu Seyahat Sigortası Hizmet Paketi

Harici Hizmetler

 
* İlk gün yolda alınan Kahvaltı
* Son Gün yolda alınan Akşam Yemeği
* Müze, Ören Yeri ve Milli Park Girişleri
* Öğle Yemekleri
* Yolda Molalarda ve Otellerde Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları

 

*GENEL ŞARTLAR

1. ELDESTİNO TURİZM acentesinden hizmet satın alan ‘müşteri’ aşağıda yer alan kuralları uymayı kabul eder.

2. Müşteri kendisiyle beraber tura katılacak olan diğer kişiler adına da iş bu hizmeti satış kuralları kabul ettiğini ve bu anılan kişilerin ad, soyad, TC Kimlik no gibi hizmeti almasını sağlayacak olan bilgilerini doğru vermekte hükümlü olduğunu kendisine yapılan ön bilgilendirme ve genel şartlar kapsamı hakkında diğer katılımcılara da bilgi vermekle yükümlü ve sorumludur.

3. Müşteri katıldığı turlarda nüfus cüzdanını yanında bulundurma zorundadır.

4. Müşteri bagaj ve içeriği ile ilgili her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu; MÜŞTERİ yanında bulunan eşyaları takip ve kontrol etmekle yükümlü olduğunu, kaybolan, hırsızlık konusu olan, zayi olan eşyalardan ELDESTİNO TURİZM’in veya çalışanların hukuki veya cezai hiçbir sorumluluk bulunmadığını belirtilen nedenlerde ELDESTİNO TURİZM veya ELDESTİNO TURİZM çalışanlarına karşı talepte bulunmayacağını kabul eder.

5.Müşteri satın aldığı hizmetin seyahat edeceği aracın tabii olduğu yasa ve teamüllere uymakla yükümlü olduğunu rehber, tesis, acente, tur görevlisi ve ulaşım aracı yetkililerince satın alınan hizmet ile ilgili olarak bildirilen kurallara uyacağını, 3.kişilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacağını, 3.kişilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atması halinde doğabilecek maddi/manevi tüm zararlardan şahsen ve birinci derece sorumlu olacağını, aksi halde ELDESTİNO TURİZM’in söz konusu hizmeti ifa etmeyeceğini ve bu nedenle müşterinin iade hakkının bulunmadığı kabul etmektedir.

6. 1618 No’lu Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu gereği ELDESTİNO TURİZM ya da ELDESTİNO TURİZM çalışanları mola verilecek işletme seçimini bulundukları bölgelerde müşteri menfaatleri göz önünde bulundurarak yapar. Mücbir sebepler halinde otobüsteki misafirlerin oy çoğunluğuna başvurulur.

7. Müşteri satın aldığı hizmetin dışında yiyecek, içecek ve kişisel harcamalar ve tanımlı hizmet dışı tüm mal ve hizmetlerin bedelini kendisi tarafından ödeneceğini kabul etmektedir.

8. Tur ücretlerinin müze kartı bedeli, ören yeri girişleri dahil edilmez, müze kart Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinde geçerli olup, bu müze ve ören yerleri içerisinde yer alan taşıma kapasitesi düşük, aşırı yüklenmesi sonucunda tarihi dokunun muhafaza edilemeyeceği düşünüle yerlerde geçerli değildir.

9. ELDESTİNO TURİZM’in hazırlamış olduğu turlarda koltuk numarası rezervasyon yapılma sırasına göre belirlenecek olup ön koltuklarda mevcut tura katılmayıp ön rezervasyonunu iptal eden misafirlerin boşalan yerleri için arkadan öne doğru kaydırma gerçekleştirilecektir. Yan yana oturma talebi olan grup arkadaşlarının oturma düzeni bozmayacak veya grupları yan yana taleplerinin bozulacağı şekilde öne doğru kaydırmak ve grupların yerini değiştirmemek amacı ile grubun arkasında rezervasyon olan misafirler öne doğru kaydırılacaktır. Üç kişi ve üzeri tek sayılı rezervasyonlarda tek oturması gereken müşterinin katılımcıların cinsiyetine göre ELDESTİNO TURİZM belirler. Bu tür kaydırmalarda misafirlere koltuk değiştirme bilgilendirmesi yapılmadan ELDESTİNO TURİZM’in inisiyatifinde gerçekleştirilir.

10. ELDESTİNO TURİZM’in hazırlamış olduğu turlara kesin kayıt yaptıran misafirlere ödediği ücret karşılığında verilecek ‘tahsilat makbuzu’nu misafirler saklamakla yükümülü olup, elinde tahsilat makbuzu olmayan misafirlerin ödediği tur ücreti için hak talep edemeyeceklerdir.

11. ELDESTİNO TURİZM’in hazırladığı günübirlik turlara ön kayıt yaptıran misafirler tur hareket gününe 7 gün kalana kadar mevcut olan tur ücretini ELDESTİNO TURİZM’e ödemeleri gerekmekte olup, bu süreyi aşan misafirlerin ön kayıtlarını sebep göstermeksizin iptal etme hakkını ELDESTİNO TURİZM ve ELDESTİNO TURİZM çalışanları bünyesinde saklı tutar.

12. Günübirlik ve konaklamalı turlara kayıt yaptıran misafirler, katılacakları turu herhangi bir sebep göstermeksizin iptal ettirmek isterler ise (sağlık raporu, tayin belgesi vb.geçerli evraklar dışında) ödediği ücretin iadesini alamayacağını kabul eder.

13. ELDESTİNO TURİZM’in hazırlamış olduğu konaklamalı ve yurtdışı turlarda, tura katılan misafirler tur kesinleştirmek için ELDESTİNO TURİZM çalışanları tarafından belirtilen tarihte ön ödemeyi gerçekleştirmelidir ve tur ücretinin tamamını tur hareket tarihine 30 gün (1 ay) kalana kadar gerçekleştirmeleri gerekir.

14. Müşteri hizmetin başlamasına 7 gün öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirme suretiyle hizmeti koşulları yerine getiren 3.kişiye devredebilir. Devreden bakiye ve devir sebebiyle doğan tüm masraflardan ‘DEVRALAN’ beraber sorumludur.

15. Hareketi kesinleşmiş turlarda, tura katılacak olan misafirler hareket saatinden en az 15 dakika önce tur kalkış noktasında hazır beklemeyi kabul eder. Tur hareket saatini kaçıran misafirler için ELDESTİNO TURİZM’in görevlendirdiği personel diğer misafirlerin mağduriyetini göz önünde bulundurarak tura geciken misafirleri beklemeden tur başlangıcını gerçekleştirebilir. Gerçekleşen tura ücretini ödeyip, kendi şahsi problemlerinden dolayı katılamamış misafirler ELDESTİNO TURİZM’e ve ELDESTİNO TURİZM çalışanlarını hukuki veya cezai hiçbir sorumluluk doğmayacağını ve ücret iadesi veya herhangi bir hak talep etmeyeceğini kabul eder.

16. Turlar, tura katılan misafirlere bildirildiği noktada başlayıp, başlangıç noktasında sona erecektir. Yol güzergahı dahilinde misafirler ELDESTİNO TURİZM’in belirlediği noktalarda tura katılabilir ve dönüşünde ELDESTİNO TURİZM’in belirlediği noktalarda iniş gerçekleştirebilir. 

17. Tur programına mücbir veya ELDESTİNO TURİZM’in turu gerçekleştiren personellerinin elinde olmayan ve doğacak olan  3.kişi veya kişilerden doğal olaylardan dolayı tur programında değişiklik yapma insiyatifine sahip olup, tura katılan misafirler bu konuda ELDESTİNO TURİZM ve ELDESTİNO TURİZM çalışanlarının hukuki veya cezai hiçbir sorumluluğunun doğmayacağını kabul eder.

18. Tura kayıt esnasında iletişim bilgisi veren misafirler verdiği iletişim bilgisinden kendisine ulaşılmaması doğrultusunda oluşan mağduriyet ELDESTİNO TURİZM ve çalışanlarının şahsi meselesi olmayıp, misafirin şahsi ve birinci dereceden meselesi olduğundan dolayı misafir ELDESTİNO TURİZM’i ve ELDESTİNO TURİZM çalışanlarından hak talep edemez. Misafirlerin iletişim bilgilerini güncel tutmaları zorunludur.

19. ELDESTİNO TURİZM’in tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülmez teknik hususlar ve tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi tur hareket tarihine kalan süreyi gözetmeksizin iptal edebilir. Müşteri mücbir sebeplerden dolayı iptal edilmek zorunda kalınan turlarda, ödeme iadesi yapılmayacağını kabul eder. (Sağlık raporu, tayin belgesi vb geçerli evrak gösteren misafirlere ödeme iadesi yapılmaktadır.) İptal edilen turda kayıtlı misafirlerin kaydı, müşteri talebine göre bir sonraki tura aktarılabilir veya ödenen ücret ELDESTİNO TURİZM hesap havuzunda bekletilebilir. Hesap havuzunda bekletmek isteyen misafirler, istediği tarihte, istediği herhangi bir turda havuzda beklettiği ücreti kullanma hakkına sahiptir. Bu sayılan durumlarda müşterinin tazminat hakkı doğmayacaktır.

 

20. ELDESTİNO TURİZM’in hazırlamış olduğu günübirlik ve konaklamalı tüm turlarda, yol güzergahı ve programın uygunluğuna göre ELDESTİNO TURİZM’in uygun gördüğü araçlar ile gezi yapılacaktır.