loading 0%
MİMOZA ZAMANI BÜYÜKADA
₺1000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

İSTANBUL

Tur Detay

1. Gün
1.Gün

 

HAREKET YERİ VE SAATİ:

04:30: Erdek Migros önü

05:00: Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

05:30:  Karacabey (Yol Güzergahında)

06:15: Bursa (Yol Güzergahında)

           

       İstanbul florasında semboleşmiş bir takım çiçekler ve ağaçlar vardır. Bunlardan birincisi erguvan ise ikincisisi mimozadır. Özellikle adalara şubatın son haftası cemrelerin toprağa düşmesi ile birlikte çok güzel bir canlanma başlar.

Mimoza çiçeğinin hikayesini biliyor musunuz?

1946 yılında yapılan savaşın sonunda harabe gibi bir ülke olarak çıkan İtalyan halkı yaşamaya dair yeni bir umut ışığı arar. Bu sırada İtalya Kadın Birliği üyelerinden Terasa Mattei, Terasa Noce, Rita Mognagnana adlı 3 kadın toplumun yeniden inşa edilmesi için “Kadın Dayanışması” adlı bir çalışma ile olacağını düşünür.

Bu düşüncelerini en iyi sembol edecek şeyin de bir çiçek olmasına karar verirler. Gelen teklifler arasında karanfil, anemon ve mis kokusu ile mimoza çiçeği vardır. Ancak mimozanın diğer çiçeklerden ayrılan birçok özelliği olması ile mimozaya karar verildi. Mimozanın özellikleri ise şöyleydi;

·    Göz alıcı sarı rengi ile mutluluk verdiği içim savaşta kaybolan moralin, mimoza ile yeniden düzeleceğine inanıldı.

·    Mart ayında çiçeklenmesi ile Dünya Kadınlar Gününü de temsil edecek bir çiçek olması.

·    İri bir ağaç haline gelene dek bakımında fazla uğraş gerektirmemesi (çünkü İtalya’nın da hemen toparlanması isteniyordu).

·    Yapıları itibari ile ne kadar kırılgan ve naif olsalar da aslında güçlü birkarakterleri olması özellikle soğuğa ve hava olaylarına karşı olan dirençli yapıları.

Sabah başlayan yolculuğumuz da yol güzergahında verdiğimiz kahvaltı molası sonrasında mimoza çiçekleriyle geçiriceğimiz bir gün için Bostancı iskelesine ulaşıyor ve Büyükada’ya geçiş yapıyoruz. Büyükada da meydan,iskele saat kulesi,tarihi binaları gözlemledikten sonra serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz ada ya özgü midibüslerle ada turu yapabilir.Dileyen misafirlerimiz mükemmel sahili gezebilir. Serbest zaman sonrasında Aya Yorgi ye çıkış yapıyor ve Aya yorgi gezimizin sonrasında iskelede buluşuyor ve Feribot yolculuğumuza başlıyoruz. Aracımızla buluşarak Bandırma’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

Ulaşım

Rehberlik Hizmeti

Harici Hizmetler

 Müze ve Ören yerleri girişi

Kişisel harcamalar

Gün boyu alınan yemekler 

 

 

 

NOT

· Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

·Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.

 

 

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.

 

 

*** ŞİRKETİMİZ GÜNCEL ZAMLARA ORANLA FİYATTA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR***