loading 0%
TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ TURU (5 GÜN 4 GECE) (UÇAKLA GİDİŞ TRENLE DÖNÜŞ)
₺19.000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

Erzurum, Kongre binası, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Taş Han, Kars,Sarıkamış Şehitler Anıtı-Çıldır Gölü, Kars, Kafkas Tarihi Harp Müzesi, Fethiye Camii, Oniki Havari Kilisesi, Kafkas Dans Gösterisi, Kars Aşık Atışması, Ateş Partisi-Ani Antik Kenti, Tarihi Surlar,Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Kars Arkeoloji Müzesi, Kars Tren Garı, Turistik Doğu Ekspresi--Ani Antik Kenti, Tarihi Surlar,Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Kars Arkeoloji Müzesi, Kars Tren Garı,-Erzincan,İliç,Kemaliye,Sivas Divriği, Şehir Turu, Divriği Ulu Camii, Sivas, Buruciye, Şifaiye,Çifte Minareli Medreseler, Sivas Kongre Binası-Ankara, Anıtkabir,Bandırma (KONTENJANIMIZ SINIRLI SAYIDADIR)

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

Hareket saati ve yeri:

 02:30 Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

 

       Erzurum, Kongre binası, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Taş Han, Kars,Sarıkamış Şehitler Anıtı

 

    Sabiha Gökçen havaalanından saat 08:05  tarifeli Pegasus seferiyle Erzurum’a uçuyoruz. Erzurum’da bekleyen aracımızla gezimize Kongre Binası ile başlıyoruz. Cumhuriyet’e giden yolda temel taşlardan birisi olan Erzurum Kongresine ev sahipliği yapan binayı ziyaretle başlayan programımıza panoramik göreceğimiz Üç Kümbetler ile devam ediyoruz. Şehrin en önemli yapılarından olan Çifte Minareli Medreseyi ziyaret ediyor ve Yakutiye medresesine doğru yola çıkıyoruz. Günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz. Öğle yemeğimiz için vereceğimiz mola sonrası Kars’a doğru yola çıkıyoruz, yol güzergahında kafkas cephesinde şehit olan binlerce vatan evladını anmak için yapılan Sarıkamış Şehitleri Anıtı ziyaretimizi yapıyoruz. Günün yorgunluğunu atmak için Kars’ta otelimize yerleşiyoruz.

 

Kahvaltı: Erzurum’da rehberimizin tavsiyesiyle alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Erzurum Yöresel Lezzetler (Ekstra)

Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor

KONAKLAMA: KARS

2. Gün
2.GÜN

 

             Çıldır Gölü, Kars, Kafkas Tarihi Harp Müzesi, Fethiye Camii, Oniki Havari Kilisesi, Kafkas Dans Gösterisi, Kars Aşık Atışması, Ateş Partisi

     Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından kışın tamamen buz tutan ÇILDIR Gölü’nü görmeye gidiyoruz. Buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. (Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde, çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında KARS Merkez’e geçiyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüp de etkilenmemek elde değil... KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Fethiye Camiini panoramik olarak görüyor ve Kars kalesi eteklerinde inşa edilmiş olan Oniki Havari Kilisesini görüyor ve fotoğraflıyoruz meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi yapıyor ve tekrar otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ, yörenin müzikleri, Kars aşıklarının atışmaları ve varil başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ ile harika bir gece geçirmek için Kars merkezde bulunan eğlence mekanına gidiyoruz.   Eğlence sonrası tekrardan otelimize dönüyoruz.

 

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil.

Öğle Yemeği: Kars’da alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor

KONAKLAMA: KARS

3. Gün
3. GÜN

 

             Ani Antik Kenti, Tarihi Surlar,Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Kars Arkeoloji Müzesi, Kars Tren Garı, Turistik Doğu Ekspresi

    Sabah otelimizde kahvaltı sonrası gezimize ilk durağımız olan geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK Kenti’ni karlar altındaki büyüleyici görüntüsü ile gezmeye başlıyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentte Tarihi Surlar, Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraflarımızla bu muhteşem kenti hatıralarımıza ekliyoruz. Kars arkeoloji müzesini ziyaretle programımızı bitiriyor ve şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Belirlenen saatte buluşuyoruz ve Kars tren istasyonuna geçiyoruz. Hareket  saati 22:00 olan Turistik Doğu Ekspresi için yataklı vagonlarımıza yerleşiyoruz ve Ankara’ya hareket ediyoruz. Gece konaklama trende.

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

Öğle Yemeği: Kars’da alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Kars’da alınıyor (Ekstra)

KONAKLAMA: Doğu Ekspresi

4. Gün
4.GÜN

 

           Erzincan,İliç,Kemaliye,Sivas Divriği, Şehir Turu, Divriği Ulu Camii, Sivas, Buruciye, Şifaiye,Çifte Minareli Medreseler, Sivas Kongre Binası

   Tren programımıza göre ilk durağımız saat 08:45 Erzincan’ın İliç içesinde  180 dk mola veriyor. Dileyen misafirlerimizle (Ekstra) Kemaliye turu yapıyoruz. Etkileyici yapısı ve tarihi evleriyle Kemaliye turunu yapıyor ve tekrar trene dönüş yapıyoruz.

Tren seyahatimizin ikinci durağı Sivas’ın Divriği ilçesine saat 12:45 gibi uğruyoruz. Buradaki molamızda 180 dk.  

Dileyen misafirlerimizle (Ekstra)Diviriği Şehir turu yapıyor Taş işçiliğiyle bilinen Divriği Ulu Camiini görme şansı buluyoruz.

Seyahatimizin üçüncü ve son durağı olan Sivas’ta yaklaşık saat 18:15 civarında 230 dk mola veriyoruz. Buruciye, Şifaiye ve Çifte Minareli Medreseleri ile Sivas kongre binasını panoramik görebileceğimiz (ekstra) Sivas turumuzu yapıyoruz.

Geceleme ve konaklama trende devam ediyoruz.  

Kahvaltı: Serbest

Öğle Yemeği: Serbest

Akşam Yemeği: Serbest

KONAKLAMA: Doğu Ekspresi

5. Gün
5. GÜN

 

           Ankara, Anıtkabir,Bandırma

    Trenin Ankara’ya tahmini varış saati sabah 09:00 civarıdır. Tren garında bekleyen transfer aracımıza geçtikten sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyareti için ANITKABİR’e gidiyoruz. Ziyaretimiz sonrası yol güzergahında alacağımız molalarla birlikte Bandırma’ ya varıyoruz. Tahmini varış saatimiz akşam 20:00 civarıdır.

 

Not: Uçak ve tren saatlerinin rötar ve değişikliğine göre programlar ve saatlerinde değişiklikler  yaşanabilir.

 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

 DAHİLİ HİZMETLER

 2 Gece Otel Konaklaması

·       Otelde Alınacak 2 Akşam Yemeği

·       Otelde Alınacak 2 Sabah Kahvaltısı

·        Profesyonel Rehberlik Hizmeti

·         Lüks Araçlarla Ulaşım

·         İstanbul – Erzurum Uçak Bileti

·         Turistik Doğu Ekspresi Tren Bileti

*      Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası

Harici Hizmetler

 

Harici Hizmetler

Otel Konaklama Dışında Alınan Tüm Yemekler

·      Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

·      Tüm Kişisel Harcamalar

·      Programda Belirtilen Ekstralar

 

             

 

 

           NOT:

 

·       Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

·       Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.