loading 0%
İSTANBUL’UN ARKA BAHÇELERİ
₺1000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

Bandırma-Emirgan korusu-Maslak kasırları-Sarıyer börekçisi-Atatürk arboretumu-Sadberk hanım müzesi-Bandırma

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

HAREKET SAATİ VE YERİ:

05:00 BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ KARŞISI

05:10 PAŞAKENT HALKEĞİTİM MERKEZİ ÖNÜ

 

Sabah başladığımız yolculuğumuzda verdiğimiz kahvaltı molası sonrasında ilk gezi noktamız Emirgan korusu oluyor. Emirgan korusunda oksijenin ve doğanın tadını çıkararak yaptığımız yolculuğumuz ardından Maslak kasırlarına geçiş yapıyoruz.

Maslak kasırları; Sultan Abdülaziz tarafından 1860’lı yıllarda yaptırılmıştır. 1868 yılında Padişah tarafından yeğeni Şehzade Abdülhamid Efendi’ye tahsis edilmiştir.  Adını, o dönemde şehre su temin etmek üzere bölgede bulunan ve “Maslak” denilen su dağıtım haznelerinden alan kasırlar, 34. Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid’e ve ailesine hem şehzadelik hem saltanat yıllarında ev sahipliği yapmıştır.

Burada ki tarihe rehberimizin anlatımıyla tanıklık ettikten sonra Sarıyer denilince akla gelen Sarıyer börekçisinde yemek ve çay kahve molası veriyoruz. Molamızın bitiminde yeniden doğayla içiçe olacağımız başka bir yere Atatürk Arboretumu na geçiş yapıyoruz. İstanbul da bozulmayan doğasıyla çeşitli bitkileri görebileceğiniz bir yer…

Doğa gezimizden sonra yeniden tarihsel bir yolculuk Sadberk Hanım Müzesi ne geçiş yapıyoruz. Sadberk Müzesi kuruluşunda yaklaşık 3 bin esere sahipken bugün 20 bine yakın eseri bünyesinde barındırmaktadır. MÖ 6. binyıldan, Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşamış uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler bulunmaktadır…

 Buradaki turumuzu tamamladıktan sonra İstanbul’u farklı rotadan deneyimleyip anılar biriktirmiş olarak turumuzu sonlandırıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

* Lüks araçla ulaşım

* Rehberlik hizmeti

* Zorunlu seyahat sigortası

Harici Hizmetler

* Müze ve ören yeri giriş ücretleri

* Tüm kişisel harcamalar

* Gün boyu alınan yemekler

 

NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

 

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.