loading 0%
BURSA TÜRBELER TURU
₺0

Tur Güzergah

Karamustafa Paşa türbesi, Orhan Gazi türbesi, Osman Gazi türbesi, Tophane, Yeşil türbe, Emir Sultan türbesi, Yıldırım Beyazıd türbesi.

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

 

HAREKET SAATİ VE YERİ:

06:30 ERDEK MİGROS ÖNÜ

07:00 BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ KARŞISI

07:10 PAŞAKENT HALK EĞİTİM MERKEZİ ÖNÜ

 

Sabah başladığımız yolculuğumuza yol güzergahında verdiğimiz kahvaltı sonrasında devam ediyor ve ilk durağımız olan KARAMUSTAFA PAŞA türbesi oluyor.

Kara Mustafa paşa; Osmanlı’da bilinen adıyla Merzifonlu Karamustafa paşadır. Osmanlı padişahı zamanında sadrazamlık yapmış bir devlet adamıdır. Burada ki türbe ziyaretimiz sonrasında OSMAN GAZİ ve ORHAN GAZİ türbelerine geçiş yapıyoruz. Sonrasın da TOPHANE meydanında verdiğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz yemek molası verebilir. Dileyen misafirlerimiz ise çay kahve keyfi yapabilir. Serbest zamanımızın bitiminden sonra ki tur güzergahımız YEŞİL TÜRBE olacak.

 Yeşil türbe Çelebi Mehmed tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. Yapımından 40 gün sonrasında vefat eden Çelebi Mehmed 80 gün sonra bu türbeye defnedilmiştir.

Türbede ayrıca Çelebi Mehmed’ in kızlarından Selçuk Hatun, Hafsa, Ayşe, Sitti Hatun; oğulları Mahmud ve Yusuf Beyler ve dadıları da gömülüdür. Yeşil türbe ziyaretimiz ardından ki durağımız ise EMİR SULTAN türbesi oluyor. Emir sultan türbesi Sekizgen planlı yapı ile yapılmış olup, Türbenin içerisini Türk Barok üslubunda kalem işleri süslemektedir. Türbenin içerisinde Emir Sultan Hazretleri ile eşi Hundi Hatun, oğulları Emir Ali ve iki kızlarına ait sandukalar yer almaktadır. Buradaki ziyaretimizi tamamlayıp gezimizin son türbesi olan YILDIRIM BEYAZID türbesine geçiş yapıyoruz.

1402 yılında vefat eden Yıldırım Bayezid, önce Akşehir’de Şeyh Mahmut Hayrani Türbesi'ne, sonradan Bursa’ya getirilerek bu türbeye gömülmüştür. Genel olarak dikdörtgen plan şeması gösteren yapı; kare planlı, tonoz geçişli ve dıştan sekizgen kasnaklı kubbeye sahip olan ana bölmesi ile önünde, üzeri üç kubbeye örtülü bir revaktan oluşmaktadır. Osmanlı Mimarisinde ilk revaklı türbedir.

   Burada ki ziyaretimizi de tamamladıktan sonra turumuzu sonlandırıyor. Ve Bandırma’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

* Rehberlik Hizmeti

* Lüks araçla ulaşım

* Zorunlu seyahat sigortası

Harici Hizmetler

* Müze ve ören yeri giriş ücretleri

* Tüm kişisel harcamalar

* Gün içerisinde alınan yemekler

 

 NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

 

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.