loading 0%
UÇAKLI KARS -ERZURUM TURU (3 GÜN 3 GECE)
₺12.500 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

ANİ ANTİK Kenti-Arpaçay Nehri-Ebu’l Menüçehr Camii-Kars arkeoloji müzesi-Çıldır Gölü-Kars Harp müzesi--Erzurum--Sarıkamış Şehitleri Anıtı -Çifte Minareli Medrese-Yakutiye medresesi-Taş Han

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 Hareket Saati ve Yeri:

02:00   Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

 

              Kars, Ani Antik Kenti, Tarihi Surlar, Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Kars Arkeoloji Müzesi

 

     Gece saatlerinde Bandırma’dan hareket eden aracımızla Sabiha Gökçen Havaalanına ulaşıyoruz. Anadolujet in saat 08:30 tarifeli seferiyle Kars’a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Kars’a varışımızla  gezimize ilk durağımız olan geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK Kenti’ni karlar altındaki büyüleyici görüntüsü ile gezmeye başlıyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentte Tarihi Surlar, Surp İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraflarımızla bu muhteşem kenti hatıralarımıza ekliyoruz. Kars arkeoloji müzesini ziyaretle programımızı bitiriyor konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz.

 

Kahvaltı: Kars’ ta rehberimizin tavsiyesiyle alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Kars’ ta rehber tavsiyesiyle alınıyor (Ekstra)

Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor

KONAKLAMA: KARS

2. Gün
2.GÜN

  Çıldır Gölü, Kafkas Tarihi Harp Müzesi, Fethiye Camii, Oniki Havari Kilisesi, Kafkas Dans Gösterisi, Ateş Partisi,

      Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından kışın tamamen buz tutan ÇILDIR Gölü’nü görmeye gidiyoruz. Buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. (Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde, çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında KARS Merkez’e geçiyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüp de etkilenmemek elde değil... KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Fethiye Camii’ni panoramik olarak görüyor ve Kars kalesi eteklerinde inşa edilmiş olan Oniki Havari Kilisesini görüyor ve fotoğraflıyoruz meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi yapıyor ve tekrar otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ, yörenin müzikleri, Kars aşıklarının atışmaları ve varil başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ ile harika bir gece geçirmek için Kars merkezde bulunan eğlence mekanına gidiyoruz.   Eğlence sonrası tekrardan otelimize dönüyoruz.

 

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

Öğle Yemeği: Kars’ ta rehber tavsiyesiyle alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

KONAKLAMA: KARS

3. Gün
3. GÜN

   Erzurum, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Erzurum Kongre Binası, Üç kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Taş Han, İstanbul, Bandırma

     Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı ardından Erzurum’a doğru yola çıkıyoruz. Yol güzergahında kafkas cephesinde şehit olan binlerce vatan evladını anmak için yapılan Sarıkamış Şehitleri Anıtı ziyaretimizi yapıyoruz.  Erzurum’da gezmeye Kongre Binası ile başlıyoruz. Cumhuriyet’e giden yolda temel taşlardan birisi olan Erzurum Kongresine ev sahipliği yapan binayı ziyaretle başlayan programımıza panoramik göreceğimiz Üç Kümbetler ile devam ediyoruz. Erzurum dünyaca ünlü ÇAĞ KEBABI’nı yemek için öğlen yemeği molası veriyoruz. Molamız ardından şehrin en önemli yapılarından olan Çifte Minareli Medreseyi ziyaret ediyor ve Yakutiye medresesine doğru yola çıkıyoruz. Günümüzü meşhur oltu taşı ve bu taştan yapılma eserleri görüp alışveriş yapabileceğimiz Taş Han ziyaretimiz ile sonlandırıyoruz. Anadolujet in Sabiha Gökçen’e saat 21:35 olan uçuş saati için 20:00 de havaalanına geçiyor ve bekliyoruz. İstanbul’a indikten sonra bekleyen aracımıza Bandırma’ya transferimizi gerçekleştiriyoruz. 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

  * Profesyonel rehberlik hizmetleri

·       * Gidiş dönüş uçak biletleri

·       * Lüks araçlar ile Ulaşım

·        *2 Gece otel konaklaması

·     *  Otelde alınacak 2 Sabah kahvaltısı

·      * Otelde alınacak 2 Akşam yemeği

·       * Zorunlu seyahat sigortası

·       * Bandırma Sabiha Gökçen transfer

*Sabiha Gökçen Bandırma transfer

Harici Hizmetler

  * Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

·      *  Kişisel harcamalar

·        *Programda belirtilen tüm ekstralar