loading 0%
RAMAZANA ÖZEL SULTAN AHMET VE AYASOFYA TURU
₺950 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

İSTANBUL-SULTANAHMET AYASOFYA

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

  HAREKET SAATİ VE YERİ:

 

05:00 BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ KARŞISI

05:10 PAŞAKENT HALK EĞİTİM MERKEZİ ÖNÜ 

 

  Sabah başladığımız yolculuk sırasında yol güzergahında verdiğimiz kahvaltı molası sonrası İstanbul’un asırlardır vazgeçilmezi olan Sultanahmet meydanına ulaşıyoruz. Sultanahmet meydanı yüzyıllar boyunca Roma imparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun vazgeçilmezi olmuştur. Burada ki tarihi yapılardan bunu görebilir ve hissedebilirsiniz.

  Turumuzda Sultanahmet meydanın da ki ilk durağımız Sultanahmet camii oluyor.

Sultanahmet camii Osmanlı Sultanı I. Ahmed e yapılmış olup yapımı 1609 yılında başlanan cami, 1616 yılında tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Mimar Sinan'ın öğrencisi Sedefkar Mehmet Ağa tarafından tasarlanmış olan cami, dönemin en ihtişamlı ve göz alıcı yapısı olarak kabul edilir. Sultanahmet Camii'nin dikkat çeken özelliklerinden biri, altı minaresiyle tanınmaktadır.

Turumuzda ki ikinci durağımız Ayasofya camii;

Ayasofya camii; Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya; mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden sanat dünyası açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Defter-i Hakan i Nezareti binasında ziyarete açılan Ayasofya Tarihi Müzesi, Ayasofya’nın yaklaşık 1700 yıllık tarihini anlatmaktadır. Müzenin üçüncü katında Roma İmparatorluğu Dönemi, ikinci katında Osmanlı Dönemi, yeni nesil teknolojinin sunduğu imkanlar ile sürükleyici görsel ve işitsel bir gösterim ile anlatılmaktadır. Birinci katında ise, önemli bir bölümü ilk kez sergilenen eserlerin yer aldığı dört bölüm bulunmaktadır: Kilise, Camii, Müze ve yeniden Camii olarak tarihsel sürecini tamamlayan Ayasofya İstanbul’un sembollerinden biridir.

 

Ayasofya turumuzu da tamamladıktan sonra Sultanahmet meydanında yemek için serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz yemek için Sultanahmet ismiyle özgünleşen Sultanahmet köftesini deneyimleyebilir. Dileyen misafirlerimiz ise Dikilitaşa yürüyüş yapıp inceleyebilir. Serbest zaman sonrasında turumuzu sonlandırıyor ve Bandırma’ya dönmek için araçlarımızda ki yerlerimizi alıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

 Lüks araçla ulaşım

Rehberlik hizmeti

Zorunlu seyahat sigortası

Harici Hizmetler

 Müze ve ören yeri giriş ücretleri

Gün boyu alınan yemekler

 

 

 NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.