loading 0%
İSTANBUL MISIR ÇARŞISI TURU
₺1000 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

Bandırma-Yeni camii-Mısır Çarşısı-Eminönü meydanı

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

HAREKET SAATİ VE YERİ:

05:00 Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

05:10 Paşakent Halk Eğitim Önü

Sabah başladığımız yolculuğumuzda yol güzergahında verdiğimiz kahvaltı molası sonrasında ilk tur güzergahımız YENİ CAMİİ oluyor. Yeni camii gezimizi yapıyor ve sonraki tarihle alışverişin birleştiği asırlardır ayakta duran bir yapıya MISIR ÇARŞISI’na geçiş yapıyoruz.

Mısır çarşısı; şu an ki haliyle  İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biridir. Aktarlarıyla meşhur bu çarşıda hâlen tabii ilaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabukları gibi eski geleneğine uygun ürünlerin yanı sıra; kuruyemişşarküteri ürünleri, değişik gıda maddeleri satılmaktadır.

Tarihsel olarak baktığımızda ise Mısır çarşısı Bizans zamanında Makro Envalos adında bir çarşının aynı yerde bulunduğu rivâyet edilmektedir. Bugünkü yapı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından Hassa baş mimarı Kâzım Ağa'ya yaptırılmıştır. Önceleri Yeni Çarşı ya da Vâlide Çarşısı olarak anılan ve rivâyete göre Mısır'dan alınan vergilerle inşâ edilen çarşı, 18. yüzyıldan sonra bugün bilinen adıyla anılmaya başlanmıştır. 1691 ve 1940'ta iki büyük yangın tehlikesini atlatmıştır. Çarşı, son olarak 1940-1943 yılları arasında İstanbul Belediyesi tarafından restore edilmiştir.[1]

Mısır çarşısında dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir dileyen misafirlerimiz ise bu tarihsel dokunun keyfini çıkarabilir. Mısır çarşısı gezimiz ve alışveriş molamız sonrasında Eminönü meydanına geçiş yapıyoruz. Eminönü meydanı Osmanlı ‘da önemli ticaret noktalarından biri olarak faaliyet sürdürmüştür. Şu anda ise hala önemli ticaret noktalarından biridir. Burada verdiğimiz yemek molamız sonrasında turumuzu sonlandırıyor ve Bandırma’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

* Lüks araçla ulaşım

* Rehberlik hizmeti

* Zorunlu seyahat sağlık sigortası

Harici Hizmetler

* Tüm kişisel harcamalar

* Gün boyu alınan yemekler

 

 NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

 

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.