loading 0%
GAP TURU (7 GÜN 6 GECE)
₺17500 tl'den başlayan fiyatlarla

Tur Güzergah

GAZİANTEP-ŞANLIURFA-MARDİN-DİYARBAKIR-ADIYAMAN-KAYSERİ

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

Hareket Saati ve Yeri:

17:00   Gönen

17:30   Erdek Migros Önü

18:00   Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

 

Eldestino turizm’in konforlu otobüsleri ile Bandırma-Bursa-Eskişehir-Ankara-Niğde-Tarsus-Adana yol güzergahını kullanarak ilk durağımız olan Gaziantep’e ulaşıyoruz.

 

Akşam Yemeği: Dinlenme tesislerinde serbest olarak alınacaktır.

2. Gün
2.GÜN

 

Gaziantep & Zeugma Mozaik Müzesi & Mutfak Kültürü Müzesi & Bakırcılar Çarşısı

Eldestino turizmin ayrıcalıklı konforuyla yaptığımız yolculuk sonrasında sabah saatlerinde rehberimizin tavsiyesiyle Gaziantep’te sabah kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltımız sonrasında gezimize dünyanın en zengin mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi ile başlıyoruz. Roma imparatorluğunun en doğu da ki, en önemli kenti olan Zeugma’da son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müzeyi değerli rehberimizin anlatımlarıyla gezdikten sonra meşhur Bakırcılar çarşısına ulaşıyoruz. Burada rehbermizin önerisiyle vereceğimiz öğle yemeği molamızın ardından Gaziantep’in ünlü çarşısında doyasıya geziyor., alışverişlerimizi yapıyoruz. Serbest zamanımızın ardından akşam yemeği ve konaklama için Gaziantep’teki otelimize geçiyoruz.

 

Kahvaltı: Gaziantep’te rehberimizin tavsiyesiyle alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Gaziantep Yöresel Lezzetler (Ekstra)

Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü şeklinde otelde alınıyor

KONAKLAMA: GAZİANTEP

3. Gün
3.GÜN

 

Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri & Balıklı Göl & Hz. İbrahim Makamı & Halfeti Tekne Turu (Ekstra) & Göbeklitepe & Sıra Gecesi

Otelde aldığımız kahvaltı sonrası Gaziantep’ten ayrılıp Şanlıurfa’nın Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti ilçesine ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimizle teknemize binerek (Ekstra)  Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz. Halfeti de vereceğimiz kısa molada çaylarınızı yudumlarken eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Molamızın ardından Eldestino aracımızla Cilalı Taş Devrinden kalma son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe olacak. Ardından Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, ayn-el Zeliha gölü, Hz. İbrahim makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Gezimiz sonrasında Bedestende serbest zaman veriyoruz. Konaklama için Şanlıurfa’daki otelimize yerleşiyoruz.

 

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dâhil.

Öğle Yemeği: Şanlıurfa’da alınıyor (Ekstra)

Akşam Yemeği: Sıra Gecesinde (Ekstra)

KONAKLAMA: ŞANLIURFA

4. Gün
4.GÜN

 

Dara & Midyat Konuk Evi & Beyazsu & Mor Gabriel Manastırı & Hasankeyf

Otelde alınacak kahvaltı sonrası bölgenin en popiler antik kentlerinden Dara’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kentin Nekropol (mezar alanı) ve su sarnıcı (zindan) ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Bölgenin mesire alanı olan Beyazsu’ya gidiyor ve öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Midyat Konuk Evi’ne gidiyoruz. Programımızın sonunda gümüş işçiliği hakkında bilgi alıyoruz ve alışverişlerimizi yapıyoruz. Programın devamında Mor Gabriel Manastırına gidiyoruz. Görevliler eşliğinde manastırın bölümlerini geziyor ve bilgi alıyoruz. Hasankeyf’i panoramik olarak görüyoruz. Ardından dinlenmek üzere Mardin’deki otelimize geçiyoruz.

 

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

Öğle Yemeği: Mardin de alınıyor (ekstra)

Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

KONAKLAMA: MARDİN

5. Gün
5.GÜN

 

Kasımiye Medresesi & Eski Mardin & Ulu Camii & Diyarbakır & Ulu Camii & Cahit Sıtkı Evi & Dicle Köprüsü

Sabah otelde alınan kahvaltının ardından Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Medresden görünen Mezopotamya manzarası sizleri büyüleyecek. Ardından ulaştığımız Eski Mardin’in sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz. Mardin Ulu Camii sonra Mardin çarşımızda öğle yemeği molamızı veriyoruz. Ardından Anadolu’nun en eski camisi olan Diyarbakır’a egemen olan müslüman araplar tarafından şehrin merkezindeki en büyük mabedin (Martoma Klisesi) camiye çevrilmesiyle oluşturulduğu Ulu Camii ziyaret ediyoruz. Burada Cahit Sıtkı Evi, Hasanpaşa hanı gezimizin sonrasında Dicle Köprüsüne (on gözlü köprü) gidiyoruz. Semaverde çay molası veriyor fotoğraflarımızı çekiyoruz. Tarihi sur ilçesinde kaleiçinde bulunan arkeoloji müzesi ve Hz. Süleyman Camii ve türbesi göreceğimiz yerler arasında. Burada ki ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra konaklama için otelimize geçiyoruz.

 

Kahvaltı : Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

Öğle Yemeği : Diyarbakır’da alınıyor – Ekstra

Akşam Yemeği : Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil.

KONAKLAMA: DİYARBAKIR

6. Gün
6.GÜN

 

Diyarbakır & Nemrut Dağı & Cencedere Köprüsü & Atatürk Barajı

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor ve Adıyaman’a doğru yola çıkıyoruz. Atatürk barajını panoramik olarak gördükten sonra Cendere çayı üzerinde yer alan ve dünyanın hâlen kullanılmakta olan en eski köprülerinden biri olarak anılan tarihi köprü Cendere köprüsüne ulaşıyoruz. Rehberimizin anlatımlarıyla Cendere köprüsünün tarihini dinleyip fotoğraflarımızı çekildikten sonra öğle yemeği molamızı veriyoruz. Ardından Adıyaman denilince ilk akla gelen Nemrut dağını görmek için yola çıkıyoruz. Helenistik dönemin en görkemli kalıntılarından oluşmuş Nemrut dağının görkemli manzarasını fotoğrafladıktan sonra dinlenmek için Kayseri’deki otelimize geçiyoruz.

Kahvaltı: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

Öğle Yemeği: Adıyaman’da alınıyor- Ekstra

Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü şeklinde fiyata dahil

KONAKLAMA: KAYSERİ

7. Gün
7.GÜN

 

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Kayseri pastırmacılar çarşısında vereceğimiz serbest zamanda alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Alışverişimiz ardından dönüş yolculuğuna geçiyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

 

·        * Gidiş-Dönüş Ulaşım Ücreti

·      *   5 Gece Otel Konaklaması

·      *  5 Sabah Kahvaltısı

·       *  4 Akşam Yemeği

·      *   Ferdi Kaza Sigortası

·       * Profesyonel Rehberlik Hizmeti

·       *   Araç İçi İkramlar

Harici Hizmetler

 

·      *   Kişisel Harcamalar

·      *   Müze-Ören Yeri Giriş Ücretleri

·        * Öğle Yemekleri

·       *  Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

·        * Sıra Gecesi

 

NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.