loading 0%
EYÜP SULTAN VE PİER LOTİ TURU
₺0

Tur Güzergah

İSTANBUL-EYÜP SULTAPİER LOTİ

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

HAREKET SAATİ VE YERİ:

05:00: BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ KARŞISI

 

Sabah başladığımız yolculuğumuzda yol güzergahında verdiğimiz kahvaltı molası sonrası İstanbul denilince ilk akla gelenler olan EYÜP SULTAN’ a varıyoruz.

 EYÜP SULTAN ismini; Hz. Ebu Eyyüb el-Ensari’ den almaktadır. Eyüp ilçesi, Hz. Ebu Eyyüb el-Ensari’nin gömülü olduğu bir türbeye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’un fetih döneminden sonra bu bölgede bir yerleşim yeri kurulmuş ve zamanla buraya Eyüp sultan ismi verilmiştir. Eyüp sultan, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olarak tarihi ve dini öneme sahiptir. Hz. Ebu Eyyüb el-Ensari’nin türbesi, Müslümanlar için kutsal bir ziyaret noktasıdır ve İstanbul’daki önemli dini mekanlardan biridir.

Eyüp sultan da ilk gezi noktamız tarihi eski Eyüp Sultan Türbe Hamamı oluyor. Burada tarihsel bir yolculuğa çıkabilir. Eski Osmanlı toplu hamamlarında kullanılan eşyalara şahitlik edebilirsiniz.

Sonrasındaki gezi noktamız ise Eyüp Sultan’ın meşhur otantik çarşısı oluyor. Burada ipek şallar ve eski döneme ait takılar bulabilirsiniz. Yürüyerek devam ettiğimiz turumuzu EYÜP SULTAN camii de devam ettiriyor ve EYÜP SULTAN camii ziyaretimizi gerçekleştiyor, ve Türk filmlerine, şiirlere konu olan eşsiz İstanbul manzarasının tadını çıkarmak için PİER LOTİ ye çıkıyoruz. Teleferik ile manzara eşliğinde Pier Loti ’ye ulaşıyoruz. Burda çay kahve molamızı verip manzaranın tadını çıkardıktan sonra geri dönüyor ve Bandırma’ya geri dönüş için aracımızdaki yerlerimizi alıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

 

Lüks araçla ulaşım

Rehberlik hizmeti

Zorunlu seyahat sağlık sigortası

Harici Hizmetler

 

Tüm kişisel harcamalar

Gün boyu alınan yemekler

Teleferik ücreti

 

NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.