Süresi
2 GÜN
Fiyatı
€ 165
Ege’nin en büyük adalarından Midilli’de; tarih, doğa ve kültür dolu unutulmaz bir keşfe çıkıyoruz! Rehber eşliğinde, kültürle harmanlanmış bu özel programda hem dinlenip hem keşfetmeye hazırsanız Midilli, Gera Körfezi, Agiasos, Thermi, Molyvos (Molivos, Petra, Kalloni, Taverna Gecesi… sizi bekliyor!
1. GÜN
Midilli Merkez - Gera- Agiasos
*Gümrük Transferi Ekstra 10 €'dur. Yol ve hava koşullarına göre mola/hareket noktası/gemi yer ve saatleri değişkenlik gösterebilir.
Sabah 07.00’da Ayvalık liman gümrüğünde buluşuyoruz. Pasaport ve gemi geçiş işlemlerinden sonra feribotla Ayvalık'tan bir buçuk saat süren deniz yolculuğu ile Midilli'ye varıyoruz.
Midilli gümrükteki geçiş işlemlerimiz sonrası çantalarımızı otobüse yerleştirip, Midilli Adası şehir turuna başlıyoruz. Tarihi Osmanlı Bankası binasını dışarıdan gördükten sonra adanın ünlü şairi Sappho’dan ismini alan meydandan geçerek 19. ve 20. yy. mimarisine ait sokaklardan kısa bir yürüyüşle tavernaların/geleneksel yunan lokantalarının yer aldığı küçük limana Fener’e geliyoruz. Serbest zamanda geleneksel yunan müziği eşliğinde leziz zeytinyağlı mezeler ve balıklardan oluşan yunan mutfağından öğle yemeği(ekstra) alarak deneyebilirsiniz. Şehir turuna, Midilli silüetini oluşturan Agios Therapontos Kilisesi ve mübadele fotoğraflarıyla donatılmış adanın meşhur Kafeteryası Panellinon’un taş binasını görerek devam ediyoruz. Şehrin yeni çarşısı Ermou yolundan tarihi Osmanlı Çarşısı’nın bulunduğu sokaklara hediyelik eşyaların satıldığı mağazalar arasından yürüyerek varıyoruz. Metropol Kilisesi (17.yy.) ile başlayan sokakta 1825’ten kalma Yeni Camii ve Osmanlı Hamamı bizleri karşılıyor. İlk günün ikinci durağı Midilli’nin en yüksek dağı Olympos’un eteklerinde bulunan Agiasos dağ köyüne gitmek için Antik Limanda Mübadele Anıtını gördükten sonra aracımıza geçiyoruz. Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın memleketi Gera Körfezi' nden geçerek Adanın geleneksel köylerinden Agiasos'a varıyoruz. Köye özgü ahşap oyma mobilya işçiliği, seramik ve dantel işlerini sergileyen çarşısını gezerek Ortodoks aleminin önemli bir kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi ve Köy Meydanını ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz köy kahvesinde gizli baharatlarla hazırlanan kaynarı tadabilir. Agiassos Köyü'nden dinlenmek üzere otelimize geçiyor, yaz aylarında konakladığımız otellerde müsaitliğe göre havuz ve denizden faydalanabiliyoruz. Akşam 20:00'a kadar otelimizde dinleniyoruz. Akşam yemeği otel dışında tavernada alınıyor. Akşam yemeği paylaşımlı fix menü olarak sunulmaktadır. Alkollü ve alkolsüz içecekler ekstradır. 23:30 civarında restorandan ayrılarak otelimize dönüyor ve dinleniyoruz.
Kahvaltı: Ekstra/ Serbest Zaman
Öğle yemeği: Ekstra/ Midilli Merkez'de serbest zaman
Akşam yemeği: Tur ücretine dahil olarak Tavernada Yemek
Konaklama: 3* Standartlarında Oteller
Not: Otel konaklamaları grup yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.
2. GÜN
Thermi - Mandamados - Molivos - Petra - Kalloni-Dönüş
Otelimizde sabah 07:00'da başlayan kahvaltılımıza katılıp, 09:00 civarında kahvaltı sonrası otelden ayrılarak 2.nci gün turumuza başlıyoruz. Otobüsümüzle Adanın doğu kıyılarından Türkiye’ye en yakın noktasına kuzeyine doğru hareket ediyoruz. Thermi’de bulunan Osmanlı döneminin en lüks termal oteli Sarlıca Palas'da panoramik fotoğraf molası verdikten sonra manastırı, seramikleri ve yoğurdu ile meşhur Mandamados’a varıyoruz. Sadece Ortodoks alemi için değil tüm inananlar için mucizeler yarattığına inanılan Başmelek Taksiarhis Manastırı ve Kilisesini ziyaret ediyoruz. Dileyen misafirler manastırın kafeteryasında ballı yoğurt ve lokmasını tadabilir. Gezimize UNESCO koruması altında olan Türkiye’den ışıkları görünen Molyvos ile devam ediyoruz. 1462’de Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen adanın en büyük ikinci kalesi Molyvos Kalesi’nde aracımızdan inerek Arnavut kaldırımlı sokaklardan cumbalı evler arasından asmalar altında rehberimiz eşliğinde yürüyerek tarihi Osmanlı Çeşmesi ve Camiine doğru iniyoruz. Ege manzaralı seyir teraslarının bulunduğu restoranlar arasından yürüyoruz. Molyvos evlerini ve kaleyi kadraja alıp hatıra fotoğrafı aldığımız noktada aracımızda buluşuyor, uzun plajlarıyla ve deniz kenarındaki tavernalarıyla meşhur Petra’ya geçiyoruz. Petra'da verilen serbest zamanda öğle yemeği(ekstra) alabilir ve dileyen misafirlerimiz plajlarda yüzebilir.
Yunanca’ da “kaya” anlamına gelen bu küçük turizm beldesinde 114 basamakla çıkılan kaya üzerindeki şapelin eşsiz fresklerini görmek üzere geziye devam ediyoruz. Osmanlı Konağının da(Müze ev) bulunduğu çarşısında dolaştıktan sonra adanın iki körfezinden bir diğeri olan sardalyası ile meşhur Kalloni üzerinden geçerek dönüş yolculuğumuz için şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz.
18.00’ da Midilli’ den hareket edecek gemi öncesi pasaport ve gümrük işlemleri için en geç 17.00'da limana ulaşıyoruz.
Kahvaltı: Tur ücretine dahil olarak otelde açık büfe olarak sunuluyor.
Öğle yemeği: Ekstra/ Petra veya Molyvos'ta serbest zaman
Dahili Hizmetler:
Harici Hizmetler:
Kapı Vizesi Detaylı Bilgilendirme ve İstenen Evraklar
Not: Acentemiz ile tura katılacak olan misafirlerimizin gemi ve otel rezervasyonları Acente tarafından evraklara eklenecektir. Başvuru formunda otel adı yazmayınız.
Kapı vizesi yetişkin ücreti kişi başı 90 €uro
Kapı vizesi 0-17 yaş çocuk ücreti 30 €uro
NOT 1: Yurtdışı çıkışlarında YEŞİL PASAPORT uzatma mührü kabul edilmemektedir. Yeni pasaport defteriniz olmalıdır. Geçiş belgesi geçerliliği misafirin sorumluluğudur.
NOT 2: Kapı vizeli misafirlerimizin Midilli gümrüğünün yoğunluğuna bağlı olarak gümrükten çıkış yapması 1 ila 4 saat sürebilir. Bu sebeple yanlarına su ve atıştırmalık, yiyecek vb. almaları önerilir. Kapı vizesi Midilli Gümrük Vize Polisi sizleri gördükten ve parmak izlerinizi aldıktan sonra onaylanır. Gecikmeden Eldestino Turizm sorumlu değildir.
Not: Kapı vizesi uygulaması sadece Türk vatandaşları için olmakla beraber kapı vizesi almak isteyen yolcularımız, seyahat edecekleri tarihten en geç 10 gün önce aşağıda belirttiğimiz evrakları ve vize ücretini ofisimize kargo yoluyla veya direkt ofisimize gelerek teslim etmeleri gerekmektedir.
Bu Turu Satın Al
Yetişkin
Çocuk (2-11 Yaş)
Bebek (0-3 Yaş)
0.00
Tek kişi konaklama farkı fiyata dahildir.
Tur Hakkında Bilgi Al
Bu turumuz hakkında whatsapp ile bize ulaşarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Üyeliğiniz Yok mu? Kayıt Ol!
Daha Önce Kayıt Oldun mu? Giriş Yap!