loading 0%
ARA TATİLE ÖZEL KAPADOKYA TURU (3GÜN 2GECE)( 2 GECE OTEL KONAKLAMALI )
₺6250 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

IHLARA VADİSİ & KAYMAKLI YER ALTI ŞEHRİ & ÜÇ GÜZELLER GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ & PAŞA BAĞLARI & GÜVERCİNLİK VADİSİ ONYX TAŞ ATÖLYESİ & ÇÖMLEK YAPIMI & AVANOS & ASMA KÖPRÜ DEVRENT VADİSİ & TUZ GÖLÜ

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

Hareket Tarihi: 16 EKİM 2024 

 

 

 HAREKET SAATİ ve YERİ: 

21:30 - Erdek Migros önü

22:00 – Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

22:45 - Karacabey (Yol Güzergahında)

 23:30 - Bursa (Yol Güzergahında)

IHLARA VADİSİ-KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ

 

Gece yolculuğumuzun ardından yol güzergâhında aldığımız sabah kahvaltısı sonrası Kapadokya Bölgesine girişimiz yapıp, eşsiz güzelliğiyle bizi karşılayan Ihlara Vadisi’ne ( Ağaç altı kilisesi, Yılanlı kilise, Sümbüllü Kilise) iniyoruz. Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşımaktadır. Ihlara Vadisini şekillendiren ve vadiye hayat veren Melendiz Nehri buradaki yaşamın ana kaynağıdır. Vadiyi çevreleyen kayaçların kolay yontulmasıyla oluşturulmuş yüzlerce kilise ve kaya oyma mekân, vadiyi dünyanın en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri haline getirmiştir. Eskilerin savunma ve yaşam alanlarını sürdürdükleri Kaymaklı Yer altı Şehri’ni geziyoruz. Yerin kaç kat altında bile oksijensiz kalmayacağınız bu gizemli yerlere hayran kalacaksınız. Otelimizde akşam yemeğimizi alıyor ve konaklama yapıyoruz.

 

SABAH KAHVALTISI: Yol güzergâhında dinlenme tesislerinde kahvaltı molası

ÖĞLE YEMEĞİ: Rehber tavsiyesinde ekstra olarak alınacaktır. (çömlek kebabı ile ünlüdür.)

                Çömlek kebabı Avanos çömlekleri içinde, sebzeler eşliğinde ağır ağır pişen kebap. Tüm ağır ateşte pişen etler gibi yumuşacık oluyor. Yanındaki sebzelerin suyunda piştiğinden aromaları birbirine karışıyor ve suyuna ekmekleri duba yapmaktan kendinizi alamıyorsunuz. Testi kebabının sunumu da ayrı güzeldir. Masaya getirilen çömlek garson tarafından boğaz yerinden kırılıyor ve içindekiler servis ediliyor.

AKŞAM YEMEĞİ: Otelimizde tur ücretine dâhil olarak alınacaktır.

 

KONAKLAMA: Ürgüp

2. Gün
2.GÜN

 

PERİ BACALARI-GÖREME-PAŞABAĞ- GÜVERCİNLİK VADİSİ-ÇÖMLEK ATÖLYESİ

 

 

Sabah otelimizde kahvaltı ediyoruz ve Kapadokya’yı Kapadokya yapan peri bacalarını gezmeye başlıyoruz. Bu büyülü atmosfer içerisinde kendinizi masalların içinde hissedebilirsiniz. Programımıza Üç güzeller peri bacalarını gezerek başlıyoruz. Kimi gezgine göre 3 Güzeller Peribacaları büyükanne, büyükbaba, baba ve kucağında çocuğunu tutan hamile bir annenin taşa dönüşmüş bedenleri, başka efsanelerde ise buruk aşkların hezimetleri.  Ardından güvercinlerin yuvası Güvercinlik vadisinde fotoğraf çekme imkânı buluyoruz.  Bölgeye has taş atölyelerini gezip seyir terasını gördükten sonra, Kapadokya’nın ilim ve düşünce üssü, binlerce yıl manastır hayatının hüküm sürdüğü en özel yerlerinden biri Göreme Açık Hava Müzesini (Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basileus Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise ) gezip Paşabağı Peri bacalarını, çömlek atölyesinde çömlek yapımını görüyoruz ve  otelimize geçiyoruz .

 

 

SABAH KAHVALTISI: Otelde tur ücretine dahil olarak alınacaktır.

 

ÖĞLE YEMEĞİ: Rehber tavsiyesi ile ekstra olarak alınacaktır.(kuzu tandır ve incik en sevilen lezzetleri)

AKŞAM YEMEĞİ: Otelde tur ücretine dahil olarak alınacaktır.

KONAKLAMA:ürgüp

3. Gün
3.GÜN

 

DEVRENT VADİSİ - AVANOS - TUZ GÖLÜ

 

Sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra Devrent Vadisinde fotoğraf çekme imkanını buluyoruz. Gez gez bitmez, efsanesi tükenmez Kapadokya’nın büyüleyen köşelerinden biri Devrent Vadisi. Vadiyi diğer Kapadokya vadileri gibi yürüyerek değil, hayal kurarak keşfediyorsunuz desek abartmış olmayacağız, çünkü Avanos Devrent Vadisi’nin bir adı da ‘Hayal Vadisi’. İçinde kiliseler, Roma mezarları veya kayalardan oyulmuş yerleşim yerleri görmeyeceksiniz ama başta da dediğimiz gibi bu vadide kendi kahramanlarınızla kendi masalınızı yaratacaksınız. Ardından Avanos´un iki yakasını, ikisi çevre yolu, biri taş, diğeri asma olan dört köprü ile birbirine bağlayanAvanos Asma köprüyü geziyoruz. Devam eden yolculuğumuzda Van Gölü'nden sonra Türkiye'nin ikinci büyük gölü ve dünyanın en tuzlu ikinci gölü olan, ülkenin tuz ihtiyacının %70'inin karşılandığı önemli bir doğal göl olan Tuz Gölünü görüp resimledikten sonra Bandırma’ya dönüş yolculuğumuza çıkıyoruz.

 

SABAH KAHVALTISI :Sabah kahvaltısı otelde tur ücretine dahil olarak alınacaktır.

ÖĞLE YEMEĞİ: Yol güzergahında dinlenme tesisinde alınacaktır 

AKŞAM YEMEĞİ: Yol güzergahında dinlenme tesisinde alınacaktır 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

Araç içi ikramlar 

* 2 gece otel konaklaması

* Otelde 2 akşam yemeği

* Otelde 2 sabah kahvaltısı

* Profesyonel Rehberlik hizmeti

* 1618 sayılı turizm kanunu zorunlu mesleki sorumluluk sigortası

Harici Hizmetler

 *  Otel dışında ve molalarda alınan yemekler

* Müze-ören yeri girişleri

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

 

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.