loading 0%
ULUBEY KANYONU TURU
₺1000 TL DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

Uşak-Ulubey Tabiat parkı -Tarihi uşak evler-Uşak Arkeoloji müzesi-Bandırma

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

HAREKET SAATİ VE YERİ:

05:00 Barış manço kültür merkezi karşısı

05:10 Paşakent halk eğitim merkezi önü

 

  Sabah başlayan yolculuğumuz ardından Bursa-Tavşanlı-Uşak yol güzergahından yolculuğumuza devam ediyoruz. Verdiğimiz kahvaltı molası sonrasında ilk gezi noktamız; Uşak ta ki Ulubey Tabiat parkı oluyor. Ulubey tabiat parkı içerisinde 150 metre yüksekliğinde ve 135 metrekare büyüklüğündeki cam terasta Ulubey Kanyonunu izleyebilir ve bu muhteşem doğanın tadını çıkarabilir park içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz Kanyondaki dinlenme alanlarında yer alan fotoğraf çekim yerleri ile 100 metrekarelik ters ev gezisi yapabilirsiniz. Doğa ile geçirdiğimiz saatlerimiz sonrasında Kanyondan ayrılıyor ve yolculuğumuza devam ediyoruz.

Ulubey Kanyonu; Büyük Menderes grabeninin çökmesiyle oluşmuştur  yer yer 140 ila 170 metre arasında derinliğe ulaşırken, zemininden de Banaz Çayı ve Dokusele Deresi geçiyor. ABD'deki Grand Canyon'dan (Büyük Kanyon) sonra 77 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan "Ulubey Kanyonu", 100 ila 500 metre arasındaki genişliğiyle bünyesinde başta antik dönem olmak üzere Selçuklu ve Osmanlı'dan birçok yapıyı barındırıyor. Bu doğa harikasını gözlemledikten sonra ki gezi noktamız Tarihi uşak evleri oluyor.

Tarihi uşak evler; Tarihi Uşak evleri genellikle iki katlı yapılara sahiptir. Birinci katları taştan olan evlerin ikinci katları ahşaptır. Şehirde sadece 86 tane kalan tarihi evler Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış durumda. Uşak’ta özellikle tarihi evleri görmek için Kurtuluş, Karaağaç ve Işık mahallelerini geziyoruz. Sonra ki durağımız Uşak Arkeoloji müzesi oluyor.

Uşak Arkeoloji müzesin de ; İlk kat Uşak sınırları içerisinde bulunan arkeolojik eserlere, 2. katta para ve paranın tarihi, son olarak 3. kat ise Lidya Dönemi'ne ve Karun Hazineleri'ne ayrılmıştır. Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından biri olan "Kanatlı Denizatı Broşu" burada sergilenmektedir. Bu gezimizin ardından yemek molası veriyor ve turumuzu sonlandırıyoruz. Aracımızda ki yerlerimizi alarak Bandırma’ya dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

 

 

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

Lüks araçla ulaşım

Rehberlik hizmeti

Seyahat sağlık sigortası

Harici Hizmetler

Tüm gün alınan yemekler

 

Tüm kişisel harcamalar

 

 

 

NOT:

·     *  Araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.

 

·       *   Rezervasyon sırasında tur ücretinin % 25 ‘i alınmaktadır.