loading 0%
ARA TATİLE ÖZEL İSTANBUL SARAYLAR TURU
₺900 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA

Tur Güzergah

BEYLERBEYİ-DOLMABAHÇE-TOPKAPI-SULTAN AHMET MEYDANI

Tur Detay

1. Gün
1.GÜN

 

HAREKET SAATİ VE YERİ:

04:30 - Erdek Migros önü

05:00 – Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Karşısı

05:15 – Paşabayır Halk Eğitim Merkezi Önü

 05:30 - Karacabey (Yol Güzergahında)

06:15 - Bursa (Yol Güzergahında)

Toprakları hem Asya'da hem de Avrupa’da bulunan iki ilimizden biri, tarihinde dört imparatorluğa başkentlik yapmış, Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal, stratejik konumuyla dünyanın en eski şehirlerinden İstanbul'a vardığımızda ilk ziyaret yerimiz Beylerbeyi Sarayı olacaktır.

Osmanlı imparatorluğunun 32. padişahı Sultan Abdülaziz tarafından Mimar Sarkis Balyan'a yaptırılan, padişahların yazlık sarayı, Beylerbeyi’ni gezdikten sonra Dolmabahçe Sarayı’na hareket ediyoruz. Sultan Abdülmecit döneminde yapılan bu saray ziyareti sonrası tarihi yarımadaya gidiyoruz. Çeşitli kliplerin ve dizilerin çekildiği Soğukçeşme Sokağı’nı ziyaret ediyoruz. Buradan yürüyerek Topkapı Sarayı’na geliyoruz.

 

İstanbul fethinden 12 yıl sonra yapımına başlanan (1465-1478), Dolmabahçe Sarayı’nın yapımına kadar 380 yıl padişahların resmi ikametgahı, bir zamanlar 4.000 kişinin çalıştığı bu muhteşem sarayı detaylı geziyoruz. Ardından, İstanbul’un en büyük kapalı sarnıcı ayrıca mimari, sanatsal ve tarihsel olarak paha biçilmez yapılardan olan YEREBATAN SARNICI’NI geziyoruz. Sultanahmet Meydanında bulunan; Alman Çeşmesi, Million Taşı, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Mısır Obeliski, İbrahim Paşa Sarayı, Sultanahmet Camisi’ni görerek meydanda çay ve kahvelerimizi içtikten sonra dönüş yoluna giriyor ve siz Eldestino Turizm dostlarını aldığımız noktalarda bırakarak diğer organizasyonlarımızda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

susanoğlu otelleri

Dahili Hizmetler

  Ø    Ulaşım

 Ø    Rehberlik hizmetleri

Harici Hizmetler

  Müze ve ören yeri giriş ücretleri ve yemekler fiyata dahil değildir.

 

BU TUR PROGRAMI GENEL ŞARTLAR HÜKÜMLERİ İLE BERABER BİR BÜTÜNDÜR

REHBER TUR PROGRAMINDA GEREKLİ GÖRDÜĞÜNDE

DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.